Hvordan opbygger jeg en vindende forretningsplan? Del 1

Ved hjælp af eksempel forretningsplaner og deres struktur, sammen med at studere, som mange business plan eksempler som du kan, vil give dig den nødvendige ramme til at overveje din virksomhed fra enhver tænkelig vinkel.
Starter eller kører din virksomhed uden en forretningsplan er beslægtet med at være et menneske uden et skelet!
Ikke kun vil bruge en eksempelstruktur fremhæve områder, du ikke har fuldt ud har gennemtænkt, men det vil også give dig en god idé om hvad der gør en god forretningsplan, og hvad der ikke gør.
Betydningen af din forretningsplan som en motiverende faktor i løb eller starte din virksomhed kan ikke undervurderes. Du vil finde, at deres engagement fortsætter med at bygge som du indsamler oplysninger, forskning og skrive hver sektion.
Din forretningsplan bør altid ledsage anmodninger for små virksomheder lån, og långivere eller nogen form for engel investor vil simpelthen nægte at overveje din business forslag uden en.
Långivere og investorer ønsker at se din plan med formålet at opfylde centrale spørgsmål, før de foretager deres beslutning om at yde finansiering eller ej.
Når du har påbegyndt vil handel din lille forretningsplan fungere som en bøf i jorden, og hjælp du måle, hvor du forventes at være imod hvor du faktisk er. Det vil hjælpe dig med at træffe korrigerende foranstaltninger som nødvendigt.
Prøve Business Plan struktur
Alle planer skal mindst omfatte elementer opført nedenfor, og måske yderligere sektioner afhængigt af branchen.
Executive Summary
Virksomhedsbaggrund
Produkter eller Service oversigt
Unique Selling Proposition og konkurrencefordele
Markedspladsen
Operationer
Ledelse og forvaltning profiler inklusive faglige kompetencer
Professionel Support
Vurdering af risici og trusler
Finansielle prognoser, herunder centrale forudsætninger
Relevante tillæg
Indsamle oplysninger til alle sektioner er tidskrævende og til tider vanskelige. Afsnittet business i dit lokale bibliotek er altid et godt sted at starte forskning. Spørg din venlig bibliotekar om hvordan til at slå markedet forskningsrapporter, og hvordan at undersøge konkurrenter.
Hvis du ikke er bekendt med regneark software, udgør opbygge de nødvendige finansielle overslag en væsentlig hurdle. Du har 2 valgmuligheder:
Betale nogen for at sætte en del eller hele planen sammen for dig, eller en lille investering i nogle business planlægning software.
Fordelen ved at bruge en professionel er du får fordelene af deres erfaring, kombineret med et professionelt udseende plan.
Ulempen er, at det ikke vil være let at foretage ændringer, og endnu vigtigere, fordi du ikke vil have været så involveret i udarbejdelsen, du vil ikke være så fortrolige med dens indhold, som du bør være. Sørg for at lære indholdet godt.
Et sidste tip, Husk det er kvaliteten af de oplysninger, du lægger i det, der bestemmer hvad kommer ud.

One Reply to “Hvordan opbygger jeg en vindende forretningsplan? Del 1”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation